16 aprilie 2024

Jurnalul365

Cele mai noi știri!

Testele de salivă se vor putea face de către părinți acasă. Școala va decide dacă dorește și are condiții pentru a testa elevii

Testele de salivă care ar urma să li se facă elevilor pentru depistarea unei eventuale îmbolnăviri de COVID vor putea fi administrate de părinți la domiciliu sau de către școlile care au condiții și care doresc acest lucru, însă în cazul testării la școală va fi nevoie de acordul părinților, a anunțat joi ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul educației a făcut o serie de precizări, într-o conferință de presă, în legătură cu procedura de testare și de raportare a testelor pozitive. 

Astfel,  dacă testul de salivă este pozitiv, se face și testul PCR, iar elevul va prezenta la școală rezultatul acestuia: dacă este negativ, va continua să vină la școală.

Dacă nu se face testul PCR, în cazul în care testul de salivă este pozitiv, sau dacă testul PCR este și el pozitiv, atunci elevul rămâne la domiciliu 14 zile.

Citește mai mult: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/testele-de-saliva-se-vor-putea-face-de-catre-parinti-acasa-scoala-va-decide-daca-doreste-si-are-conditii-pentru-a-testa-elevii-1741111