19 aprilie 2024

Jurnalul365

Cele mai noi știri!

Books Express o librarie online pe care trebuie să o vizitezi

Sunt una din persoanele care au învățat engleză și italiană la o vârstă înaintată. Atunci când eram adolescentă în școală se făceau doar franceza și rusa. Pe prima am adorat-o pentru a doua am învățat doar cât să promovez. Când s-au născut fetele mi-am dat seama că serviciul pe care îl aveam nu îmi îndeplinea toate nevoile așa că am decis să merg la o postliceală. Am ales una în domeniul medical pentru că eram de mult pasionată de așa ceva.

Lucrurile se schimbaseră de când am terminat școala așa că una din materiile obligatorii era engleza. A fost greu să o învăț, încă mai am unele probleme la termeni, dar mă bucur că am făcut asta. Învățarea unei limbi străine la o vârstă înaintată mi-a arătat că oricând se poate. Cel mai mult m-am bucurat că am avut un profesor care a știut să ne învețe. Oră de oră aducea texte și ne punea să le citim, corectându-ne acolo unde greșeam, ne punea să le traducem și să notăm cuvintele necunoscute.

Astfel am mai prins o deprindere, aceea de a învăța citind, de a fi autodidact. Chiar și acum de câte ori văd că apare câte o carte nouă de medicină în limba engleză o cumpăr. Mai apoi cu dicționarul în față stau și văd ce cuvinte nu știu. De multe ori mă trezesc vorbind eu cu oglinda pentru a mă asigura că nu uit să citesc. Aceste lucruri m-au ajutat mai ales la noul job unde engleza este un criteriu foarte important.

Învață engleza citind cărți

Probabil vă întrebați de ce am ales să vă spun asta. Ei bine pentru că o librărie online de la care cumpăr periodic cărți în limba engleză urmează ca de pe 11 și până pe 13 Noiembrie să organizeze Black Friday. Asta înseamnă că puteți și voi să vă cumpărați cărți și astfel să învățați termeni noi. Cărțile nu sunt foarte scumpe, reducerile urmând să fie de până la 70%. Dacă vreți reduceri mai mari atunci ar trebui să vă orientați spre cărțile care sunt pe stoc pentru că la acestea vor fi cele mai mari reduceri.

Chiar dacă sunt de părere că pentru o carte se merită să dai oricât latura financiară nu mă lasă să îmi permit. Tocmai de aceea an de an aștept perioada de reduceri pentru a îmi reîntregi biblioteca. Cel mai mult îmi place la această librărie online că au cărți de specialitate. Asta înseamnă acces la o bază largă de termeni și expresii de specialitate.

Zilele acestea mi le-am pregătit făcând lista de dorințe cu cărți. Îmi doresc foarte mult să profit de perioada de reduceri de Black Friday de pe Books Express. Consider că este un prilej unic pentru a verifica ce cărți am și ce cărți îmi doresc. Mai apoi atunci când perioada de reduceri va începe voi putea stabili ce cărți cumpăr pentru a mă încadra în buget. Sunt sigură că voi găsi și alte cărți, depășind bugetul, dar să fim sincere că nu mai are farmec dacă ne încadrăm în buget.