26 aprilie 2024

Jurnalul365

Cele mai noi știri!

România va avea un centru pentru ajutoarele internaționale trimise Ucrainei. UE alocă 500 milioane euro pentru consecințele războiului

România va găzdui un centru care să permită colectarea și transportul donațiilor internaționale în domeniul ajutorului umanitar către Ucraina, a spus președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă cu Ursula von der Leyen. Șefa Comisiei Europene a precizat că UE va aloca cel puțin 500 de milioane de euro pentru a face față consecințelor războiului din Ucraina.

„Ne aflăm într-o situație fără precedent, generată de agresiunea armată nejustificată, ilegală și neprovocată a Federației Ruse împotriva Ucrainei, în care nu numai securitatea Ucrainei, dar și cea transatlantică este puternic amenințată.

Vreau să folosesc această ocazie pentru a lăuda încă o dată curajul poporului ucrainean, care luptă pentru libertate și rezistă sub tirurile ucigașe ale unui invadator.

Am discutat, în acest sens, intensificarea sprijinului, mai ales umanitar, către Ucraina.

Citește mai mult: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/romania-va-avea-un-centru-pentru-ajutoarele-internationale-trimise-ucrainei-ue-aloca-500-milioane-euro-pentru-consecintele-razboiului-1858565
Știrea ta poate apărea aici dacă ne scrii pe contact@jurnalul365.ro!