26 aprilie 2024

Jurnalul365

Cele mai noi știri!

Epidemie de frică în rândul pacienților COVID. Refuză tratamentul care i-ar putea salva

Valul 4 al pandemiei a dus spitalele dincolo de orice limită. Sunt pacienți peste tot, în orice spațiu în care a putut fi pusă o targă sau înghesuit un scaun. Iar medicii nu tratează doar boala, ci și spaimele pacienților. Aproape doi ani de știri false și de teorii ale conspirației îi fac pe oameni să creadă că sunt victime ale unor experimente. 

Refuză tratamentul care i-ar putea salva

Și informaţiile false ucid, nu doar boala COVID-19. Când ajung în spital, mulți pacienţi sunt copleșiți de frică și bântuiți de o mulțime de infomaţii false pe care le-au citit sau auzit. Mulți sunt convinși că se fac experimente pe ei. S-a ajuns în situații absurde. Sunt bolnavi care refuză şi cel mai aşteptat tratament anti-COVID, anticorpii monoclonali. Un tratament care se administrează prin perfuzie, o singură dată, pacienţilor care sunt în primele 7 zile de boală şi nu sunt în stare gravă. După tratament pot să plece acasă. Este tratamentul care anul trecut, când încă era în fază experimentală, îl punea rapid pe picioare pe Donald Trump, care se îmbolnăvise de COVID în plină campanie electorală.

Citește mai mult: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/pacient-in-romania/epidemie-de-frica-in-randul-pacientilor-covid-teoriile-conspiratiei-ii-fac-sa-creada-ca-sunt-victimele-unor-experimente-1730255