26 aprilie 2024

Jurnalul365

Cele mai noi știri!

Ministerul Sănătăţii: Testarea elevilor se va realiza în clasă, în prima şi a patra zi a săptămânii

Testarea elevilor cu teste antigenice rapide din salivă se va realiza în prima şi în a patra zi lucrătoare a săptămânii, în sala de clasă, de către cadrul medical sau persoanele desemnate din cadrul unităţii de învăţământ. Ministerul Sănătăţii a anunţat că a finalizat procedura de lucru pentru realizarea testării rapide antigen din salivă, în vederea diagnosticării infecţiei cu SARS-CoV-2 a elevilor în unităţile de învăţământ.

„Testarea elevilor cu teste antigenice rapide din salivă se va realiza în prima şi în a 4-a zi lucrătoare a săptămânii. La nivelul fiecărei unităţi de învăţământ se va organiza procesul de testare. Testarea se va efectua în sala de clasă/grupă, de către cadrul medical/persoanele desemnate din cadrul unităţii de învăţământ, la începutul orelor de program. Testarea propriu-zisă este simplă şi uşor de executat, fără a necesita cunoştinţe medicale de specialitate”, conform unui comunicat al ministerului.

Citește mai mult pe: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/ministerul-sanatatii-testarea-elevilor-se-va-realiza-in-clasa-in-prima-si-a-patra-zi-a-saptamanii-1734243