24 aprilie 2024

Jurnalul365

Cele mai noi știri!

Cartea- vindecatorul sufletului

Trăim într-o lume în care suntem ghidați de tehnologie și uităm să ne bucurăm de lucrurile care aduc o fărâmă de speranță în sufletele noastre. Cărțile, pentru mine, sunt acele mici „făpturi” care îmi redau puterea de a visa la o viață mai bună.

De mică am fost fascinată de lumea mirifică a carților, a autorilor care au puterea să te transpună în povestea lor și să te facă să trăiești alături de personaje propria lor experiență. Deși dețin nenumărate cărți, mereu caut alte și alte site-uri care să corespundă așteptărilor mele, astfel am dat de site-ul celor de la carti beletristica, unde atât prețul cât și calitatea cărților este pe măsură.

Uitându-mă pe site-ul lor, am rămas cu gândul la cartea Cel Mai Lung Drum de Nicholas Sparks. Pot spune că Nicholas este unul dintre puținii autori care au darul de a te introduce în povestea sa și de a te face să uiți, pentru o clipă, de toate problemele cotidiane. Sunt atrasă de cărțile scrise cu bun gust, sunt o iubitoare de cuvinte spuse cu inima și nu cu gândul. Cred că atunci când vrei să citești o carte trebuie să simți acea conexiune dintre tine, autor și poveste.

Această carte spune povestea persoanajelor care sunt total diferite dar care reușesc prin intermediul amintirilor și sentimentelor de iubire să se mențină unul pe altul în viață. Speranță, eșec, dezamăgire, iubire, ură, moarte, sunt cuvintele cheie din această experiență de viață. O poveste de dragoste care te va face să-ți iubești aproapele mai mult și care îți va arăta adevărata față a cuvintului iubire.

În calitate de cititoare, vă pot mărturisi că nu există un sentiment mai înălțător decât iubirea. Fie că citești cărți psihologice ori cărți științifice, toate dar absolut toate, au o bucătica de iubire infiltrate acolo, fie ca o observam fie ca nu.

Un om este cu atât mai fericit și cu atât mai lipsit de probleme cu cât citește mai mult. Lasa-ți deoparte tehnologia și dedicați-vă o ora pe zi pentru voi, pentru autocunoașterea voastră.

O carte buna, pe sufletul vostru are puterea de a vindeca, de a alina și de a ajuta orice om aflat în declin. Nimic nu se compară cu o carte citită înainte de somn, când poți să  adormi cu imaginea pasajelor remarcabile, creându ți propria perspectivă despre cele menționate de autor.

Traiesc ca să citesc și ca să descopăr zi de zi alte povești care să mă inspire și care să mă ghideze în viață.

Acest articol este un guest-post realizat de Alexandra!