18 aprilie 2024

Jurnalul365

Cele mai noi știri!

Ce avantaje au cazanele pe peleți?

 

Cu toții am observat probabil că lemnul de foc se scumpește de la an la an așa că oamenii caută o alternativă mai accesibilă și mai ieftină. Mulți dintre cei care foloseau până acum cazane pe lemne, au decis să treacă la cazanele pe peleți  pentru că acestea prezintă numeroase avantaje.

Centralele pe peleți sunt alese și de către cei care sunt în stadiul de construcție a casei, așadar, din ce în ce mai mulți oameni aleg centrale-pellet.ro.

Însă de ce centralele pe peleți sunt cea mai bună alternativă și ce avantaje avem dacă alegem un cazan de acest tip? Luăm ca exemplu centrala Pellet 30.

Autonomia

Peleții oferă o autonomie foarte mare centralei. Centrala Pellet 30 este concepută în așa fel încât, alimentarea cu peleți se face automat.

Astfel de centrale au un rezervor mare, în cazul nostru, Centrala Pellet 30 are un rezervor unde putem depozita 180 de kg de peleți. Acest lucru determină ca autonomia centralei să ajungă chiar și până la 7 zile consecutive.

Dacă e să comparăm o autonomie de 7 zile cu autonomia centralelor pe lemne care este mult mai scăzută, atunci putem spune că Centrala Pellet 30 câștigă detașat.

Aprindere automată

Compania Pellet vine cu ceva nou, cu ceva nemaiîntâlnit până acum pe piața din România, cu o tehnologie inovativă care îi permite centralei să se aprindă automat.

Tot ce trebuie noi să facem e să setăm temperatura dorită de funcționare, iar combustibilul se va aprinde singur. Ba mai mult decât atât, reglarea intensității focului este automată.

Cazanul dispune de un panou electronic care îi permite clientului să-l utilizeze extrem de ușor, mai ales după citirea manualului.

Economică

Poate unul dintre principalele motive pentru care oamenii aleg Centrala Pellet 30, este pentru că le permite să economisească foarte mulți bani.

Peleții sunt produși din deșeuri din lemn, astfel niciun rest din urma prelucrării lemnului nu este aruncat. Așadar, peleții sunt un combustibil foarte ieftin spre deosebire de lemn.

În plus, centrala are un randament de 92% ceea ce înseamnă că are un consum foarte redus de peleți.

 

 

Ecologică

Centrala Pellet 30 este alegerea perfectă și pentru cei care doresc să protejeze natura și mediul înconjurător.

În procesul de producere al peleților, nu se folosește niciun fel de adeziv sau substanță chimică. Pur și simplu se exercită o presiune și peleții ajung la forma unui dop de sticlă de la 6 mm până la 40 mm.

Așadar, procesul de ardere este în sine foarte curat și noxele rezultate nu sunt deloc periculoase pentru natură. Până și cenușa produsă de pe urma arderii poate fi folosită drept îngrășământ natural.

Calitativă

Producătorii ne asigură că dacă o folosim în conformitate cu prevederile din manual, atunci va funcționa până la 25 de ani fără probleme.

Pentru orice fel de defecțiuni, aceștia ne asigură de asemenea o garanție de 5 ani.

Dacă e să tragem o concluzie și să analizăm toate beneficiile pe care le-am enumerat, atunci putem spune că Centrala Pellet 30 este printre cele mai bune de pe piață, dacă nu cea mai bună!