18 aprilie 2024

Jurnalul365

Cele mai noi știri!

ulei-de-catina

Uleiul de cătină

Uleiul de cătină se numără printre cele mai utilizate uleiuri în cosmetică și sănătate datorită proprietăților sale ieșite din comun. Uleiul de cătină este bun pentru păr, piele și ameliorează tot felul de afecțiuni, datorită unui amestec de vitamine, minerale și antioxidanți. După uleiul de palmier, uleiul de cătină este cel mai bogat produs în carotenoide.

ulei-de-catinaCe conține uleiul de cătină?

Uleiul de cătină are multe elemente esențiale pentru un organism sănătos și frumos: vitamina C(mai este numit și regina vitaminei C), vitamina E, vitamine din complexul B, vitamina A, calciu, magneziu, fier, acizi grași esențiali omega-3, omega-6, omega-9, omega-7, substanțe anticanceroase: principii amare, arginină, serotonină, SOD( care este de 4 ori mai mare decât la Ginseng), subsțante volatile, substanțe antisaponificare, sistosterili și carotonoizi.

Dacă tot am înșirat lista compoziției, atunci poate ar fi cazul să vedem și la ce ar putea fi cătina bună!

Întărește sistemul imunitar

În cazul în care vrei să te ferești de răceli sau orice altceva te mai paște în sezonul rece, atunci e recomandat să iei 30-40 de picături zilnic, simplu sau cu o linguriță de miere pentru măcar 14 zile sau chiar mai mult de 30 de zile.

Este un aliat puternic împotriva celulitei

Pentru că este bogat în acizi grași omega și în grăsimi de bună calitate uleiul de cătină este recomandat în masajul anticelulitic.  Pentru acest tratament este necesară aplicarea uleiului de cătină în fiecare seară pe zonele afectate și masaj cu un aparat anticelulitic. Efectele vor fi vizibile chiar din primele săptămâni.

Are efecte anticancerigene demonstrate

Grație numărului mare de antioxidanți prezenți în conținutul lui, uleiul de cătină luptă împotriva oricărui tip de cancer. Substanțele active conținute în uleiul de cătină inhibă dezvoltarea celulelor canceroase, cresc imunitatea organismului, reduc efectele secundare cauzate de chimioterapie și luptă eficient împotriva câtorva diferite forme de cancer, precum cel rectal, gastric și pulmonar.

Luptă împotriva aterosclerozei și a bolilor cardiovasculare

Cantitatea impresionantă de acizi grași omega și de colesterol bun fac ca uleiul de cătină să aibă efecte majore asupra sistemului cardiovascular. Deci, uleiul de cătină previne apariția tensiunii arteriale și aterosclerozei, scade colesterolul rău și te apără de bolile de inimă.

Previne apariția ridurilor

Dacă este aplicat regular pe ten, uleiul de cătină menține funcțiile celulelor cutanate, le stimulează regenerarea și asigură menținerea echilibrului hidro-lipoproteic al pielii prin conținutul de grăsimi bune și a acizilor omega. Vitamina E și betacarotenul din uleiul de cătină combat ridurile, uscăciunea, sau alte simptome ale pielii bătrâne.

Îți face părul mai frumos

Visul oricărei femei este să aibă un păr mătăsos și bogat, însă sebumul și lipsa substanțelor nutritive din organism îi pot afecta aspectul. Dacă vrei un păr mai frumos, atunci este recomandat să faci un tratament de 6 săptămâni cu ulei de cătină pentru a ajuta la regenerarea acestuia.

Dacă încă nu ai în gospodăria ta ulei de cătină, atunci nu ar mai trebui să amâni. Cumpără-ți acum cel mai bun ulei de cătină bio și ai grijă de organismul tău atât la interior cât și la exterior!