28 martie 2024

Jurnalul365

Cele mai noi știri!

familie-de-soareci

O altfel de poveste

Era odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar mai povesti, un beci plin cu provizii. De toate se puteau găsi în acest beci, începând de la binecunoscuții cartofi nelipsiți, până a multitudinea de gemuri și dulcețuri ce mai că-ți lăsau gura apa doar când le vedeai. Acest beci plin de bunătăți, aparținea unei gospodine ce a trudit toată vara și toamna din greu să aibă o cultură bogată și să facă produse de cea mai bună calitate. Era mândră de reușitele ei și toată lumea o lăuda și aprecia efortul depus pentru a avea un asemenea beci. Beciul părea  să fie bine păzit de cățelul Azorel și nimeni nu îndrăznea să se aproprie de el, nici măcar găinile din curte.

familie-de-soareciToate bune și frumoase, până într-o zi când Șoby împreună cu familia lui au decis că e timpul pentru o schimbare. Locul unde locuiau acum era deja plictisitor, lipsit de comfort și de provizii, așa că trebuiau să găsească ceva nou. În cazul în care nu v-ați dat seama deja, Șoby era un șoricel ce avea o familie destul de numeroasă. Aproape 5 membri și nu aveau de gând să se oprească aici.

Așa că într-o zi, Șoby își trezește familia de dimineață și pornesc împreună spre căutarea unui nou loc de conviețuit. Beciul gospodinei era deja celebru prin rândurile rozătoarelor, toată lumea vorbea de el și toți visau să-l viziteze măcar o dată în viață. Și cum lui Șoby și familiei lui îi plăceau provocările, au decis să facă o vizită acelui loc celebru.

Azorel nu le-a creeat nicio problemă. A fost simplu să-i atragă atenția unul din membrii familiei, cât timp ceilalți s-au furișat în beci. Și atunci a început distracția pentru Șoby și familia sa! Petreceri seară de seară, cine cu cartofi, morcovi și sfeclă, deserturi cu gem de mere, prune și caise și spa în compoturi de vișine! Ce mai viață!

Totul le-a mers foarte bine, până în clipa în care gospodina a început să observe modificări în beciul ei. Unele alimente își schimbau locul, unele păreau să aibă urme de dinți, unele dispăreau cu totul. Când l-a luat la întrebări pe Azorel, acesta a jurat că nu știe nimic și că nu a văzut nimic, dar cineva trebuia să fie capul răutăților!

Într-o zi cât timp gospodina își căuta gemul favorit prin beci, unul dintre membrii fmiliei lui Șoby a ieșit la plimbare. Proastă mișcare, pentru că atunci gospodina și-a dat seama cine i-a  pricinuit toate acele necazuri.

Ehei, și ce credeți că a făcut gospodina ca să reușească să scape de familia lui Șoby? Gospodina și-a cumpărat un aparat de îndepărtat șoarecii, l-a pus în priză și l-a lăsat să-și facă treaba. Familia lui Șoby a fugit cât ai zice pește, sau mai bine zis „compot” și aparatul nu l-a afectat în niciun fel pe Azorel.

Așa că, dacă nu vrei nici tu să pățești precum gospodina din poveste, ar fi cazul să-ți cumperi de pe acum un aparat anti dăunători pentru a te asigura că Șoby nu va veni la tine data viitoare!