28 martie 2024

Jurnalul365

Cele mai noi știri!

Dotarile necesare unei ferme – pregatiri tehnice pentru un spatiu optim

 

In momentul de decizie privind extinderea unei ferme sau a unui spatiu destinat agriculturii, este imperativ necesar a se lua in considerare dotarile tehnice. Din fericire exista si proiecte europene care ajuta, cu bani nerambursabili. Ba mai mult decat atat, exista forme de stimulare a dezvoltarii in segmentul rural, tintind mai ales spre zona tinerilor care sa preia fraiele unor astfel de domenii de activitate.

Asadar, indiferent de calea aleasa, de domeniu, exista anumite dotari necesare in spatiile rurale pentru a fi la un nivel optim.

  1. Procese tehnologice adoptate pentru manipularea resurselor animaliere. Spre exemplu, mai igienic si cerut este sa existe o mulgatoare mai degraba decat sa se foloseasca forta umana pentru acest proces.

 

  1. Este de preferat dotarea cu un ventilator centrifugal. Acesta are menirea de a ventila spatiile casnice, precum si cele comerciale de orice fel: poate fi vorba de spatiile de locuit, birouri, zone precum magazine, garaje, bucatarii si alte spatii incalzite pe timpul iernii. Asadar, se pot include si surile sau zonele de depozit pentru diverse resurse agricole, spatiile pentru animale etc. Astfel de ventilatoare sunt diverse ca si putere, ca dimensiuni si deci capacitate, iar alegerea trebuie sa vizeze desigur spatiul unde se va instala.

seria-mrs-mr-mrl

  1. Sisteme de hranire adaptate la orice clasa de animale. Mai cu seama pentru puii care par sa dea batai de cap este necesar un adaptor in acest sens. Exista numeroase optiuni care faciliteaza modul in care un fermier isi indeplineste aceasta sarcina de nutritie fata de animale. Este de preferat sa va orientati spre sisteme complexe. De asemenea, tarcurile special amenajate pentru animale sunt si ele trecute pe lista.

 

  1. Covoare de cauciuc, pentru zonele in care sunt tinute animalele. Asta va ajuta la o igienizare mai buna, pastrand insa si nivelul de confort si cel termic.

O frecventa greseala se refera, de asemenea, la spatiile de depozitare. Daca este vorba de o ferma de animale trebuie sa va ganditi la spatiile amenajate pentru resursele dobandite: lapte, carne. Daca sunteti in domeniul agriculturii, atunci recolta este cea care are nevoie de depozitare pana la vanzare. In fiecare caz sunt cerinte diferite, doar ca din ideea de a improviza multi isi incalca promisiunea calitatii. Ventilarea, spre exemplu, este un aspect crucial, fiind necesara pastrarea unei temperaturi optime, de preferat de racire; a nu se intelege ca acestea depind de natura caci beciurile, spre exemplu, sunt neincapatoare la nivel extins si expunerea in mediul liber nu este indicata. Resursa de orice fel are nevoie de manipulare optima pentru a-si pastra calitatile.

Dotarile si mecanizarile sunt un pas crucial pentru ca activitatile propuse sa functioneze la nivelul dorit. Daca dispuneti de fonduri puteti ulterior sa incercati recuperarea financiara din anumite proiecte ce vor fi eligibile cazurilor pe care le aveti. Desigur, aici este si o lectie de evolutie, modernism si adaptare la asta. Agricultura si zootehnia nu se mai practica ca in trecut – numai prin forta umana – ci prin dotari pe masura necesarului, bine alese.