24 aprilie 2024

Jurnalul365

Cele mai noi știri!

Top 5 servicii fara de care viata noastra ar fi mai dificila

 

Te-ai gandit vreodata ca traim intr-o perioada destul de prospera a omenirii? Zi de zi avem parte de tehnologii care mai de care mai sofisticate, nivelul de confort este unul destul de ridicat, iar durata de viata a crescut considerabil odata cu acestea.

Insa, cum ar fi daca nu am mai avea parte de unele dintre serviciile de care beneficiem in prezent? Ai idee in ce fel ne-ar schimba viata? Haide sa vedem asadar care sunt serviciile cele mai importante din viata noastra si fara de care totul ar fi mult mai dificil.

#1 Serviciile de urgenta

Acestea sunt de departe cele mai importante pentru societate, implicit pentru sanatatea fiecarei persoane in parte. In cadrul serviciilor de urgenta trebuie sa includem tot ceea ce tine de spitale, ambulante, pompieri, descarcerare, politie.

De altfel, doar gandul ca nu am beneficia de ajutor din partea sistemului sanitar ne poate da fiori, nu-i asa? Toti am avut parte cel putin odata de ajutorul unui medic, iar fara acestia nici nu ne putem imagina viata.

#2 Salubritate

Ai idee cat de multe gunoaie se aduna in fiecare zi? Toti ne bucuram in prezent de stilul de viata urban, dar constientizam importanta serviciilor de salubritate? Fara acestea viata noastra ar lua o turnura spectaculoasa, dar si negativa in acelasi timp.

Mai multe gunoaie inseamna nu doar mizerie si mirosuri imposibile de suportat, dar poate duce si la boli, respectiv un procent ridicat de morbiditate.

De asemenea, din randul acestora nu lipsesc nici acele servicii de vidanjare, fara de care un oras sau o gospodarie ar avea multe provocari pentru a se putea bucura pe deplin de canalizare.

#3Transport

Iti imaginezi cat de greu era candva sa calatoresti? Gandeste-te cat de mult ti-ar lua tie sa strabati intreaga tara fara a avea un mijloc de transport eficient. Este evident faptul ca intregul mers al societatii, implicit si al economiei, se bazeaza pe serviciile de transporturi.

Indiferent ca vorbim despre transporturile pe care rutiera, feroviara, maritima sau aeriana, fiecare dintre acestea prezinta un rol important in viata noastra de zi cu zi si fara de care totul ar fi mult mai dificil.

Nu trebuie decat sa facem un simplu exercitiu de imaginatie cu privire la durata pe care am face-o sa strabatem o anumita distanta fara aceste mijloace de transport. Am vedea ca lucrurile ar sta complet diferit si totul ar fi mult mai greu de realizat.

#4 Telecomunicatii

Mentinand ideea anterior prezentata, cu referire la distanta, comunicarea este mult mai facila in prezent fata de ce era odinioara.

Iti imaginezi cat de greu era acum cateva sute de ani sa comunici cu alte persoane aflate la distanta? Mesajul trebuia sa fie transmis doar de catre persoane de incredere, era foarte greu sa ai o confirmare ca ajunge unde e necesar, iar raspunsul putea sa revina dupa foarte mult timp.

Acum toti ne bucuram de internet si de telefonie, astfel incat nici nu ne imaginam cum ar fi viata noastra fara serviciile de telecomunicatii.

#5 Furnizarea apei

Sa facem dus, sa spalam vasele si hainele, sa ne hidratam, toate acestea sunt activitati pe care le desfasuram zilnic, insa in spatele acestora sta serviciul de furnizare a apei, strans legat si de cel de canalizare, care asa cum am mentionat mai sus – trebuie sa fie salubrizat corespunzator.

Prin urmare, trebuie sa fim recunoscatori fata de toate aceste servicii care ne fac viata atat de simpla si sa intelegem ca suntem dependenti de foarte multe lucruri!