19 aprilie 2024

Jurnalul365

Cele mai noi știri!

Ce trebuie sa stii cand alegi o centrala termica? Afla cum sa faci alegerea perfecta!

 

Toti stim cum e sezonul rece la noi. Temperaturile pot atinge valori foarte inconfortabile si daca nu avem parte de un sistem de incalzire performant,apar probleme. Astfel, e important sa stii cum sa alegi o centrala termica, materialele pe care sa le folosesti ca si combustibil, respectiv locul din care sa faci aceasta investitie.

Vom discuta in continuare toate aceste aspecte mentionate mai sus si iti voi oferi informatii utile, astfel incat sa te asiguri ca ai facut alegerea potrivita. Citeste mai departe:

Ce fel de combustibil?

Sistemele de incalzire pot diferi destul de mult, unele sunt pe baza de gaz, altele pe baza de lemn si carbune, altele pe energie electrica, insa de departe cele mai accesibile sunt cele ce utilizeaza material lemnos.

Lasand la o parte faptul ca materialul lemnos utilizat se poate prezenta sub mai multe forme (lemn, carbune, brichete, deseuri lemnoase etc.), centralele termice respective prezinta si o eficienta ridicata, aspect foarte important.

Ardere de peste 90%

Asa cum am mai prezentat sus, eficienta unei centrale termice e foarte importanta pentru confortul resimtit in cadrul acelei locuinte. Astfel, daca se alege o tehnologie performanta, cum ar fi de exemplu centralele comercializate de stropuva-romania.ro, ce pun pret pe eficienta, arderile de combustibil depasesc 90%.

De ce este acest lucru important? Ei bine, sunt convins ca nu-ti doresti sa irosesti combustibilul pe care-l folosesti, nu-i asa? In acest caz vrei ca lemnul pe care-l folosesti sa fie ars aproape complet, iar asta va duce si la cantitati reduse de deseuri.

Faptul ca arderile sunt de peste 90% duce si la o intretinere mult mai usoara asupra acestor centrale pe lemn oferite de Stropuva. E foarte simplu de inteles. Odata ce reziduurile nu sunt deloc in cantitati mari si arderile sunt aproape complete, cenusa depusa e in cantitate foarte mica, astfel ca daca e folosita la un randament maxim, 1-2 curatari lunare sunt suficiente.

Durata de ardere la o singura incarcare

Sa iti cumperi o centrala termica nu te scapa neaparat de drumurile frecvente pe care trebuie sa le faci pana la aceasta ca sa o alimentezi. E o situatie des intalnita in cazul tehnologiilor mai vechi, insa afla ca nu mai e cazul si in prezent.

De altfel, autonomia este mult mai mare in cazul centralelor pe lemn si ca sa-ti dau un exemplu voi prezenta aceeasi centrala Stropuva. Stiai ca la o singura incarcare de carbune aceasta prezinta o autonomie de la 3 pana la 5 zile? De asemenea, chiar si la o incarcare cu lemne autonomia e de peste 24 de ore, ceea ce e mai mult decat necesar. Gandeste-te ca vei merge o data pe zi sau o data la cateva zile pentru a o alimenta. Ce poate fi mai bine decat atat? Nu mai e necesar sa te trezesti in mijlocul noptii pentru a incalzi din nou spatiul fiindca ai observat ca arderile nu mai au loc cum trebuie.

De unde sa cumperi o centrala termica?

Esti convins ca o centrala pe lemne e alegerea cea mai buna pe care o poti face? Atunci sa vedem si de unde sa o cumperi. Vrei calitate, randament ridicat, eficienta si garantie? Indreapta-te catre un furnizor serios, iar in acest sens iti recomand site-ul anterior mentionat, stropuva-romania.ro. Totodata, acolo vei descoperi la o centrala pe lemn pret atractiv si rentabil.