18 aprilie 2024

Jurnalul365

Cele mai noi știri!

Scaunul potrivit pentru biroul copilului

 

Din motive practice, din necesarul de a dota camera copilului cu toate cele necesare, un birou si un scaun fac parte din ansamblul de mobila pentru acesta. Mai cu seama pentru ca la varsta de studiu, incepand cu anii de scoala, va avea teme si are nevoie de o pozitie optima pentru aceasta activitate, biroul si scaunul pentru copil fiind elemente indispensabile din camera sa.

Ce anume alegi? Un scaun de birou pentru copii poate avea numeroase aspecte favorizante si atragatoare. Tine insa cont de functionalitate si de calitate pe termen lung. Iata si cateva recomandari pentru a alege intelept:

  • Ai in vedere reglarea pe inaltime. Acest lucru ajuta in timp, cand scaunul se dovedeste a fi unul util si cand copilul creste. In functie de tipul de birou, se prea poate sa existe necesarul de adaptare a inaltimii intr-un mod corespunzator. Pozitia gresita a coloanei trebuie evitata, iar reglarea pe inaltime ajuta considerabil din acest punct de vedere.
  • Desi sunt accesorii pana la urma, este mai facil pentru copil sa aiba sprijin si din acest punct de vedere. Desigur, din spirit practic si acestea sunt adaptabile la inaltime, in mod ideal. 
  • Dispus pe roti. Poate ca cel mai comun tip de scaun este cel stabil, fix. Doar ca cel pe roti permite mobilitate in intreaga camera, fara deranjul de a te ridica. Copiii in mod special sunt cu mult mai atrasi de aceasta varianta. Desigur, acest model este indicat mai ales pentru copii mai mari care pot avea stabilitate si control asupra unui astfel de scaun. De altfel, la primele experiente ale unui copil la birou scaunul ideal ar putea fi tocmai cel stabil. Si in acest sens exista numeroase optiuni; picioarele de sustinere pot fi de genul unui cadru metalic, atragator si sigur in egala masura.
  • Spatar cu forma anatomica. O linie usor curbata ce pastreaza pozitia normala a coloanei este idealul pentru un scaun. Asta pentru ca este nevoie de o pozitie care sa nu ofere incordare ci dimpotriva, sa fie relaxanta, fara presiune la nivelul spatelui. De asemenea, in numele acestei nevoi, intervine si spatarul moale. Exista si scaune ergonomice, create special pentru o pozitie a corpului care sa favorizeze starea de bine, incluzand spre exemplu si suport pentru cap sau suport lombar.

In privinta materialului, un scaun de birou pentru copii si nu numai ar trebui sa fie unul calitativ. Nu este o investitie incurajatoare cel care trebuie schimbat prea curand. Pielea este rezistenta, eleganta ca si aspect, deci ar putea castiga puncte de popularitate. Nici cele din material textil nu sunt de exclus, mai ales acel stil cu mesh, ce permite circulatia aerului pentru un plus de confort.

Exista numeroase optiuni in ceea ce priveste un scaun de birou. Si pentru ca este un element ce il alegi la final, dupa dotarea camerei in sine, cu siguranta ca ai deja un stil dupa care sa te ghidezi. Alegerea scaunului trebuie sa tina cont intr-o masura si de design-ul incaperii, fiind un element de unitate pana la urma.