28 martie 2024

Jurnalul365

Cele mai noi știri!

Mentinerea unui mediu sanatos si curat cand ai animal de companie

Multi sunt cei care iubesc animalele de companie, insa din motive de igiena renunta la dorinta lor de a avea unul. In realitate insa, oricine poate sa aiba atat un camin curat si primitor, cat si o companie negraitoare. Cum? Te invit sa afli cate ceva despre acest subiect.

  • Educa animalul de companie pe care il ai

Cine spune ca nu poti sa dresezi sau sa educi animalul de companie? Exista numeroase ajutoare in acest sens. Spre exemplu, daca accesezi pagina fanvet.ro gasesti numeroase informatii in legatura cu acest subiect, ce iti pot fi de real folos.

In cazul pisicilor, dresarea lor pentru a invata sa utilizeze litiera nu este deloc o sarcina greu de indeplinit. Este bine ca pe aceasta sa fie aplicat un strat de granule de siliciu sau unul steril de nisip. In ceea ce priveste cateii, este necesar ca acestia sa fie plimbati dupa un program strict realizat.

Inca de la infiere, trebuie sa iti inveti prietenul necuvantator sa manance dintr-un anumit loc si sa dispuna de propriul recipient pentru mancare. De fiecare data cand acestia par sa aiba un comportament neadecvat, este foarte important sa fie descurajati. In cazul in care este necesar sa apelezi la solutii mai avansate, gasesti in cadrul magazinelor de specialitate produse special realizate pentru a avea un miros care sa le descurajeze pe aceste necuvantatoare dragi noua sa strice lucrurile de prin casa.

  • Viziteaza veterinarul

Daca vrei sa ai un animal de companie sanatos, este neaparat nevoie sa il duci la veterinar. Ai grija sa respecti cu atentie grila de vaccinare in cazul in care ai un puiut. Desigur, nici cand acesta creste nu trebuie sa neglijezi vizita la veterinar. Asta fie daca ai o problema sau nu, pentru ca un control de rutina este indicat oricum.

De asemenea, sub nici o forma sa nu uiti de deparazitare. Atat cea externa, cat si cea interna, indiferent ca ai catel sau pisica, trebuie sa fie efectuata periodic.

  • Cosmetizarea animalutului

Din cand in cand sau atunci cand se cere, trebuie sa ii faci cosmetica. De preferat ar fi sa nu faci asta in casa pentru ca fiecare specie necesita un anumit tip de ingrijire, asta depinzand de lungimea parului, de textura acestuia, dar si de talie sau de rasa.

Alege un cabinet specializat pentru a realiza cosmetica felina si cea canina (taierea unghiilor, tunsul parului, inclusiv curatarea dintilor si a urechilor). Spalarea si pudrarea lor, ca si indepartarea mirosurilor deranjante reprezinta responsabilitatea ta. Cum altfel vrei sa mentii curatenia in casa?

  • Periatul

In fiecare zi trebuie realizat acest proces si mai ales atunci cand este perioada de naparlire. Este o solutie pentru adunarea parului intr-o maniera controlata. Poti sa eviti raspandirea acestuia peste tot prin casa. Ca sa fii sigur ca ai indepartat orice urma de scame, poti sa utilizezi o rola special creata in acest sens.

 

Nu trebuie sa fii obsedat de curatenie. Prin asta ma refer la faptul ca nu este necesar sa folosesti produse de curatenie puternice, care ar putea sa iti dauneze. Nu numai tu te pui in pericol astfel, dar si animalele de companie ar putea fi afectate.

Ai in vedere acestea lucruri pentru a mentine ordinea si curatenia in locuinta. De asemenea, poti sa accesezi pagina fanvet.ro pentru a te documenta complet in aceasta privinta.