19 aprilie 2024

Jurnalul365

Cele mai noi știri!

De ce trebuie sa tii cont cand cumperi mobila pentru locuinta?

Unul dintre elementele cele mai importante ale unei locuinte este mobila. Nu este suficient ca aceasta sa fie practica, dar de preferat este sa fie si  de o estetica deosebita. Oricine isi doreste sa aiba o locuinta cat mai frumoasa, in care sa se simta cu adevarat bine, iar rolul pe care il joaca mobila in legatura cu acest aspect este urias. Pentru ca designul interior al casei sa fie completat cu succes de mobila, aceasta trebuie sa fie aleasa in functie de partea sa practica.

Iata care sunt cateva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand pornesti in cautarea celor mai bune piese de mobilier.

Care este materialul din care este fabricata mobila?

Pentru a trece testul timpului, mobila trebuie sa fie realizata din materiale ce prezinta o rezistenta crescuta, dar si care sa nu isi piarda din estetica. Unii cred ca numai un set de mobila scump va corespunde din acest punct de vedere, lucru doar partial adevarat. Chiar si obiectele mobiliare confectionate din PAL pot fi o solutie pentru cei care doresc sa ofere un aspect modern si placut incaperilor. De preferat este insa ca aceasta sa aiba sustinerea din lemn masiv si nu din aluminiu pentru durabilitate crescuta.

O structura de sustinere instabila se va deforma cu trecerea timpului, ceea ce inseamna ca exista sanse mari ca rafturile in pal sa se rupa sau sa se fisureze, mai ales daca au fost asezate greutati mari pe acestea. De obicei este bine sa optezi pentru acel mobilier care este realizat dintr-un lemn masiv si prezinta o structura solida. In cazul in care alegi sa iti faci mobila la comanda, ai posibilitatea de a mentiona preferintele pe care le ai vizavi de acest aspect.

Cum este ansamblata mobila?

Ca generalitate, mobila ce este ansamblata din fabrica va prezenta o rezistenta mai crescuta. Cea care nu poate sa fie demontata cu atat va fi mai sigura si mai stabila. In ceea ce priveste piesele deja ansamblate, singura problema ar consta in realizarea transportului, care va fi mai ingreunat in acest caz.

Daca vrei ca aceasta sa reziste chiar si pentru generatii, atunci evita mobila modulara. In orice caz, pentru orice tip de serviciu si model ales, companiile distribuitoare pun la dispozitie in general si modalitati de transport.

Ce dimensiune are mobilierul?

Indiferent daca este vorba despre mobila deja fabricata sau despre mobila la comanda, pentru a achizitiona cel mai potrivit ansamblu, trebuie sa se aiba in vedere dimensiunile acesteia. Este important sa se incadreze in spatiul destinat pentru ca atunci cand este mai mare, nu prea exista alta solutie decat inlocuirea acesteia. Este bine sa se aiba in vedere achizitionarea unui mobilier care sa fie atat potrivit ca dimensiuni, cat si din punct de vedere al utilitatii.

Ce aspect si ce forma are mobila pe care o cumperi?

Ai ales sa cumperi un nou set de mobila la comanda sau deja fabricat, insa nu stii care este cea mai potrivita forma pentru incaperea destinata? Este bine sa ai in vedere faptul ca tendintele se schimba in permanenta. Asadar, asigura-te ca optezi pentru un model cat mai practic, pentru a nu fi nevoit sa inlocuiesti mobila dupa cativa ani pentru ca deja nu mai este in trend. Orienteaza-te dupa ceva care sa se potriveasca stilului tau, personalitatii tale. De asemenea, poti sa tii cont si de celelalte obiecte din camera pentru a te asigura ca ai facut cea mai buna alegere.

Acum ca ai aflat toate aceste aspecte dupa care trebuie sa te ghidezi, poate iti va fi mai usor sa identifici tipul de mobilier care sa ti se potriveasca. Te invit sa accesezi pagina prodesignart.ro daca te intereseaza sa realizezi mobila la comanda, intr-un raport pret – calitate excelent.