20 aprilie 2024

Jurnalul365

Cele mai noi știri!

Primavara

PRIMAVARA, anotimpul iubirii, al trezirii la viata, al renasterii. Fiecare anotimp are frumusetea lui, dar primavara parca are ceva mai special.

Trecerea de la frigul iernii, la caldura placuta a soarelui de primavara, topirea ultimelor bucatele de zapada, cantecul pasarilor revenite in tara, renasterea naturii, revenireal copiiilor in parcuri, totul este de o frumusete aparte,parca tot ce a dormit atatea luni s-a trezit brusc la viata si a inceput sa cante. Caldura placuta a soarelui de primavara incurajeaza plimbarile lungi prin parcuri, iesirea copiilor la joaca cea nesfarsita colorarea naturii cu fel de fel de flori care parca isi canta frumusetea, iar copacii isi retrezesc minunile. Dar mai intai de toate primavara este despre noi, si despre faptul ca de cele mai multe ori uitam de frumsetea noastra si ramane undeva adormita, intr-o stare latenta, uitata in mintea noastra; ne proiectam fumusetea noastra si a vietii noastre in visuri si le plasam intr-o iarna lunga si interminabila.

Imagini pentru primavara

Tocmai despre asta este primavara, sa ne aminteasca, sa ne trezeasca pe noi. Ia-ti 15 minute din ziua ta busy si nebuna, du-te la primul colt cu iarba verde, proaspat crescuta, du-te acolo si stai, stai jos pe ea, intinde-te, pune-ti ochelarii de soare si priveste norii, priveste cerul si soarele si goleste-ti mintea, simte doar.Simte soarele, pamantul, vantul, trage aerul adanc in el si bucura-te de el. Incearca sa iti amintesti cand ai trait ultima data? Existi zilnic, dar cand traiesti? Cand te-ai bucurat ultima data dimineata cand te-ai trezit? Cand te-ai bucurat ultima data cand ai vazut prima floare sau primul mugur? Cand te-au bucurat ultima data de existenat ta?

Imagini pentru primavara

Da, natura, prin primavara ei se bucura de existenta, de continuitate si de frumusetea pe care o are. Dar tu? Tu cand te-ai bucurat ultima data dintr-un motiv absurd, sau cand ai ras ultima data cand ai facut o prostie? Te-ai holbat vreoadata la o banala floare de visin? Ai vazut ca este frumoasa, este perfecta? Maine cand te duci la serviciu fa asta, ia primul pom pe care il intalnesti, si uita-te, holbeaza-te si o sa vezi o minune….aceeasi minune este si in tine, doar schimba temperatura din sufletul si vei veda, vei simti cum primavara iti infloreste zambetul in tine si pe fata ta. Despre asta e primavara, despre noi, despre frumusetea noastra si despre puterea pe care o avem in noi, puterea de a aduce primavara in sufletele noastre.