28 martie 2024

Jurnalul365

Cele mai noi știri!

Cand eu am dat BAC-ul

Suna alarma! Hai sus! Repede trebuie sa prinzi microbuzul! Ma ridic din pat,ma spal ,ma imbrac ,imi iau ramas bun de la baiat,ii soptesc in somn ca mami il iubeste si plec,trebuie sa ajung la autogara.Nu stiu cum trece timpul,dar intr-un final ajungem la bac.

E frig,e prea de dimineata si inca mi-e somn,cu alte cuvinte se anunta o zi obositoare.Pe bac incerc sa ma incalzesc si fara sa vreau  ridic privirea  unde vad cel mai superb rasarit.

La orizont,iesea din nimic Soarele,o bila uriasa,de caldura si lumina,de culoare portocalie-rosie  cum nu am mai vazut pana acum.Raman hipnotizata de frumusetea acestui rasarit ,nu mai simt frigul,ma pierd in simplitatea si frumusetea momentului.

Imagini pentru bac

Acosteaza bacul,ma mai uit inca o data la Soare,parca as vrea sa imi iau ramas bun,dar in toata imbulzeala uit.

Ma urc in taxi si dupa un  schimb acid  de replici cu taximetristul ne punem in miscare.

Imi verific telefonul si din nou,fara sa vreau,vad Soarele,care nu mai era in acelasi loc ,era mai sus si din portocaliul acela rosu ,acum era un galben-pui,un galben crud,un galben pur.

Imagini pentru bac

Ma bucur de lumina si caldura lui ,de bucuria pe care mi-o transmite,tot stresul si gretatile accumulate pana acum se evapora,a incarc cu o energie pozitiva uimitoare,care imi bucura ata corpul cat si mintea.

Ajung la camin imi las bagajul si pornesc spre facultate. Soarele nu mai este in acelasi loc,a mai urcat putin si-a schimbat si culoare din galben crud intr-un galben alb.

Soarele se naste,creste si moare in fiecare zi.

Acum inteleg de ce  marii scriitori si poeti ai literatuturii au ales sa scrie despre Soare si fenomenele associate acestuia.

Diferenta dintre Soare si ciclul vietii noastre este ca,acesta renaste zilnic,pe cand noi oamneii ne nastem o singura data,traim o singura data si avem o singura moarte ,de aceea este important sa traim frumos  si sa ne bucuram de toate lucrurile frumoase si bune din viata noastra,iar pe cele rele si urate sa le depasim cu zambetul pe buze.