28 martie 2024

Jurnalul365

Cele mai noi știri!

Pentru mine ”familie “ a insemnat bunica si cei doi frati mai mici.

Parinti nostrii s-au despartit cand noi eram foarte mici.Mama ne-a luat pe toti trei sa ne creasca si ne-a lasat la bunica la tara,iar ea a plecat la oras sa munceasca.Amintiri cu mama si cu tata,impreuna,nu prea am,iar putinele amintiri cu ei doi nu sunt tocmai fericite.Cu mama am cateva amintiri pe care le-am imbracat in lumina  si caldura.

Cele mai multe amintiri din copilarie sunt legate de bunica,om bun cu chip bland.

Bunica a fost si este o feeie foarte severa,o bucuresteanca  mandra,care stia cum sa conduca o gospodarie,sa creasca copiii si care stia ce vroia de la viata.

Imagini pentru bunica

Cel mai imporatant lucru pemtru ea era ca noi sa mergem la scoala,sa invatam bine astfel sa putem reusii in viata,sa ajungem sus.

Imi aduc aminte cat de mult ne certa daca nu invatam bine,si cat de mult se supara pe noi daca veneam cu note mici.Cel mai drag imi era  cand venea de la scoala  unde participa la sedintele cu parintii,avea o expresie de fericire  si mandrie. Tot timpul eram laudati la sedintele cu parintii,deoarece profesorii ne stiau situatia si lipsurile de care aveam parte si cu toate acestea noi invatam si nu ne lasam.Probabil atunci cand primeam laude ,bunica se simtea rasplatita,laudele acelea ii rasplateau munca si eforturile depuse in educarea noastra.

Viata nu a fost blanda cu ea. Bunicul a parasit-o pentru o alta femeie ,casnicia mamei  a esuat,iar din casnicia ei  ei am rezultat noi ,trei copiii ,pe care s-a vazut nevoita sa ii creasca.

Imagine similară

Am avut o copilarie plina cu lipsuri,si totusi muncea zi lumina sa ne puna mancare pe masa,de multe ori cred ca nici nu manca si ne dadea noua.

Bunica a fost singurul nostru punct stabil din toata copilaria noatra,stanca de neclintit care era acolo tot timpul,la care alergam cand aveam o problema,in poala careia am plans de atatea ori si cea cu care am impartasit nenumarate bucurii si reusite.

Pentru noi ea a fost si mama si tata.

Bunica este modelul meu in viata ,o femeie puternica,de neclintit,blanda,iubitoare careia oricate greutati i-a dat viata le- a trecut cu fruntea sus si niciodata nu a stat sa isi plange de mila.