29 martie 2024

Jurnalul365

Cele mai noi știri!

Marti, 7 martie

Marti,7 martie, ma trezesc dis-de-dimineata,imi fac bagajul,azi,neaparat ,trebuie sa ajung la facultate,am ramas in urma tare de tot,iar absentele se aduna.

Termin de facut bagajul,ma imbrac,pregatec hainutelei baiatului de gradinita si merg sail trezesc.

E asa dulce cand doarme!

Incep sa ii pup fiecare centimetru de obrajior,iar el incepe sa protesteze ca mai vrea sa mai doarma,ca ii este somn,sa il mail las inca cinci minute….acesta este momentul meu preferat al zilei este dulce sic and este suparat.Reusesc s ail imbrac si suntem gata de plecare.

Imagini pentru copil

Drumul spre gradinita este haios, mangaiem pisica din fata blocului,facem o scurta intrecere,alegem drumul scurt sau drumul lung si palavragim amandoi tot drumul.

Ajunsi la gradinita il schimb,ne luam ramas bun,iar acolo in fata usii grupei era scris cu litere mari ca, miercuri,8 martie,grupa mijlocie “Albinute”invita toate mamicile,la ora 17:00,penytu o surpriza pregatita de prescolari cu drag pentru mamici.

Primul meu gand a fost ca nu pot sa ajung ,azi trebuie sa plec la facultate , ma intorc abia joi,trebuie sa ii spun educatoarei ca nu pot veni,va veni sotul in locul meu.

Educatoarea cand aude ca nu pot participa ramane surprinsa si imi spune ca surpriza este pentru mamici,iar sotul va fi singurul tatic.

Plec de la gradinita cu vorbele educatoarei in minte si cu o decizie de luat.

Care imi sunt prioritatile?

Imagini pentru copil

Copilul,bineinteles!Dar am muncit si pentru scoala pe branci si nu as vrea sa lipsesc.In acele ganduri contradictorii ,deodata rasare o intrebare care pune capat tuturor indoielilor mele:”cum se va simti el,maine,cand toti copiii vor recita poezii si vor canta cantecele pentru mamele lor,iar el va fi singurul pentru care mami nu avenit?”

Se va simti uitat,abandonat,exact cum ma simteam si eu la serbarile scolare cand de fiecare data venea bunica.

Cred ca am stiut raspunsul la framantarea mea din prima clipa de cand am vazut afisul pe usa grupei,doar ca incercam sa gasesc o solutie si pentru facultate.

Solutia este simpla o sa muncesc mai mult,o sa invat mai mult si o sa recuperez,aici am posibilitatea sa recuperez,insa timpul pierdut departe de copil nu mi-l da nimeni inapoi si nu am posobilitatea s ail recuperez.

Prezenta mea in viata lui este esentiala,trebuie sa se simta iubit,apreciat,sa simta ca el conteaza sic a mami va fi acolo tot timpul s ail sustina sis a il incurajeze.