29 martie 2024

Jurnalul365

Cele mai noi știri!

Audit energetic de la avizez.ro


pret-certificat-energetic avizez proba superblog
Indiferent de ceea ce facem pe parcursul  unei zile, fiecare dintre noi ne  întoarcem acasă, pentru a ne odihni dupa o zi obositoare sau din contra, dupa una foarte placuta. Este stiut, de cei mai multi oameni, ca cel mai mult timp din viata noastra ni-l petrecem in casa unde  ne ducem traiul de zi cu zi. Atunci cand m-am mutat cu sotia mea în noua casa, nu prea ne-a interesat cat o sa ne costă intretinerea, ci doar cate camere are, daca are gradina, daca are baie si multe alte banalitati, cum aveam sa aflam foarte curand. La venirea iernii am si aflat că tot ceea ce economisisem atunci când o alesesem, în detrimentul uneia mai scumpe, fusese în zadar. Caci luand-o mai ieftin, am aflat ca este in categoria F privind clasa energetica si banii se vor duce pe factura cu utilitatile.
 Casa noastra este coltul de relaxare, de odihna si de revigorare, cu totii incercam sa ne-o facem cat mai frumoasa si mai eleganta, pentru a putea beneficia de un confort maxim. Dar pentru ca starea noastra sa fie linistita si fara stres tot atat de necesar este ca ea, moderna casa, sa nu ne provoace dureri de cap printr-o factura imensa la utilitati. Iar cea mai mare parte a facturii ne este data de consumul cu caldura si curentul electric.
Bloc nereabilitat – termografiePentru a putea sa dorm linistit si fara griji, am apelat la o firma specilizata sa imi faca un audit energetic din care sa aflu ce pot sa schimb la casa, pentru a nu mai pierde caldura ce cu greu o produc iarna. A fost foarte usor sa gasesc aceasta firma, deoarece mai multi prieteni mi-au recomandat  sa intru pe www.avizez.rosi acolo voi  avea parte de specialisti cu multe state de plata in domeniu, adica pe parcursul a vreo 18 ani. Apoi tot prietenii mi-au transmis ca au cele mai bune preturi de pe piata pentru a-mi asigura si un certificat energetic la terminarea noilor modernizari pe care va trebui sa le fac.

Cum cele spuse de prieteni au fost foarte exacte si preturile foarte bune, pentru a nu rata nici-o portita care sa permita pierderea din energia locuintei, am decis sa fac si o termoviziune care sa-mi permita a depista pierderile de caldura si eventulalele infiltratii mai ridicate de aer. Iata ca foarte repede am primit din partea firmei un plan cu ce lucrari sa execut pentru a-mi ridica clasa energetica a casei noastre. Cu toate ca lucrarile sunt destul de multe, am hotarat impreuna cu sotia mea, sa le facem pe toate si chiar sa ne folosim de aceasta ocazie, pentru a  face si unele schimbari  de modernizare a casei.

Acum, dupa terminarea lucrarilor, vom econosimisi destul de mult cu plata la incalzirea locuintei pe timpul iernii; iar pe timpul verii vom avea parte de o temperatura cu cateva grade mai scazuta in interior, atunci cand afara va fi canicula.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog Spring 2016.