18 aprilie 2024

Jurnalul365

Cele mai noi știri!

Animatiile compilariei mele

Empire

Intamplarea joaca roluri determinante in viata de multe, chiar de foarte multe ori. Iata ca de curand navigand pe net, am ajuns  pe Empire Film care prin activitatea de productie audio-video privind animatia, mi-a produs un declic si m-a trimis cu amintirile inapoi in timp.
De  copilarie si tineretele tale iti aduci aminte cu placere , iar tot ce s-a intâmplat atunci, a capatat de-a lungul timpului un aer mirific sau altfel spus,  îți dă senzația că totul era mai frumos in acele vremuri. Mi-am amintit cu nostalgie de acele desene animate ce le vedeam in fiecare duminica, timp de vreo 15 minute, cele mai multe produse de Walt Disney, dar si de omuletul lui Ion Popescu-Gopo, aparut ca o revolta anti-Disney, cel ce a obtinut numeroase premii internatioanale. Dupa ce vizionam aceste filme, pentru a le vedea de multe ori intrerupeam joaca, ne reintorceam si in loc sa continuam jocul incepeam sa repovestim ceea ce vazusem, de multe ori povesteam si retraiam acel filmulet mai mult timp decat cel in care il vizionasem. 
smurfs 
Ce sa mai spun, cand a inceput Popeye Marinarul noi toti nu voiam sa mancam decat spanac ca sa crestem puternici si voinici. Aceste scurte filmulete erau vizionate împreuna cu toti cei din casa, de la cel mai mic pana la bunic. Foarte rar aveam parte de un film de desene animate de lung metraj, cum a fost Cinderella sau Aristocats, dar acelea erau clipe de bucurie fara margini ce mi-au ramas in amintire prin caldura caminului si duiosia momentelor. Ele ne-au invatat, pe mine si prietenii mei, sa ne bucuram de viata, sa fim corecti si onesti.
După amintirile din tinerete mi-am reamintit ca fetele mele au crescut cu Strumpfii si cu Stuart Little, cele ce aveau o durata mult mai mare decat ce vedeam eu la varsta lor, dar un lucru nu s-a schimbat, si anume acela ca si noi parintii le stateam alaturi. Astfel de filme se privesc cu aceeasi bucurie, traindu-le intens indiferent ca esti copil sau batran, ele te fac sa uiti de toate greutatile vietii.
Daca am descoperit Empire Film, sper ca prin DVD-urile de la ei sa pot revedea cele mai multe din filmele ce mi-au marcat nu numai copilaria, ci intreaga viata.
StuartLittle 
Acest Articol a fost scris pentru SuperBlog Spring 2016