28 martie 2024

Jurnalul365

Cele mai noi știri!

Oare de cand a inceput exteriorul sa fie mai important ca interiorul?

Cred ca toate acestea au inceput o data cu aparitia televizorului.

La televizor ne sunt prezentate tot felul de persoane si produse foarte frumos ambalate, dar goale pe interior.

Imagini pentru femei

Reclamele TV ne indeamna sa cumparam tot felul de produse minune care sa ne ajute sa ne imbunatatim viata, sa slabim miraculous, sa ramanem vesnic tineri, sa ne imbunatatim performantele cu tot felul de medicamente minune, etc.

La emisiunile TV vedem tot felul de persoane extreme de moraliste, ”foarte bine educate”, persoane perfecte, care se cred in masura sa ne poate da sfaturi de cum sa ne traim viata sau sa ne arate ce e bine si ce e rau.

La stiri vedem foarte multa violenta care ne face sa fim tematori, care presara frica si ne fac astfel sa ne retragem in noi, sa ne inchidem intr-o cochilie si sa ne pierdem increderea in orice si in oricine. Ne lasam influentati de tot ce vedem la TV,  ne lasam influentati de acele persoane goale,  lipsite de esenta, care sunt platite sa se prefaca a fi ceea ce nu sunt si ne transformam in persoane la fel de superficiale si ne consideram in masura sa ii putem judeca pe altii si sa stabilim noi ce e normal si ce nu, ne credem atotputernici si nemuritori.

Imagini pentru femei

Nu vreau sa le judec pe acele persoane de la TV, inteleg ca este profesia lor si asa isi castiga existenta , incerc sa nu judec pe nimeni, pot doar sa sper ca usor, usor vom realiza ca trebuie sa fim mai selectivi cu ce informatii primim si sa realizam ca ei is fac doar meseria ; noi putem sau nu le urmam sfaturile, dar cel mai important sper ca fiecare sa realizeze ca este destul de bun pentru el si nu bun pentru a-i multumi pe cei din jurul lui, pentru ca daca traim dupa si pentru aprecierile celorlalti, atunci ne-am ratat viata. Sper sa reusim sa schimbam aceasta superficialitate si sa incepem sa ne hranim cu esenta experientelor si a persoanelor din viata noastra, si nu cu exteriorul lor, sa incepem sa nu mai judecam o carte dupa coperta si sa avem rabdare sa o citim, si mai apoi sa ne dam cu parerea, nu sa judecam.